26 Ocak 2012 Perşembe

Dukan Sütlaç

1 çay bardağı yulaf ezmesi
1 kg soğuk light süt (ayrıca 1 bardak daha)
3 kaşık mısır nişastası
2,5 su bardağı toz Canderel
8-10 damla Dr.Oetker vanilya aroması
Dilerseniz limon kabuğu rendesi
Tarçın

HAZIRLANIŞI:

1 kg sütü tencereye alıp altını yakın. Kaynadıktan sonra içine yulaf ezmesini ekleyin. Orta ateşte, ara sıra karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta 1 bardak soğuk sütte mısır nişastasını eritin. Kaynayan sütten bir-iki kaşık alıp mısır nişastalı karışıma ekleyin. Bunu birkaç kez tekrarlayarak karışımı ılıştırın. Ardından, mısır nişastalı karışımı tencereye dökün. Altını biraz kısın. Yavaş yavaş karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. (Sütlacınızın kıvamını zevkinize göre ayarlamak için ateşte daha az veya daha çok tutabilirsiniz.)

2,5 su bardağı tatlandırıcıyı sütlacınıza ilave edin. Bir - iki taşım daha kaynattıktan sonra vanilyasını ve dilerseniz limon kabuğunu (damla sakızı da tercih edebilirsiniz) ekleyin. Altını kapatın, kaplara bölüştürüp soğutun.
Servis etmeden önce tarçınla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder