31 Ocak 2012 Salı

Sıcak Çikolata

1 dolu tatlı kaşığı yağsız kakao
1 çorba kaşığı süt tozu (Pınar'ın yeşil paketli süt tozunu ya da Light Coffee Mate'i kullanabilirsiniz)
Tatlandırıcı
1 bardak yağsız süt

HAZIRLANIŞI:

Kupanıza kakaoyu ve süt tozunu koyun, çok az süt koyup iyice karıştırın. Topaklanma kalmadıktan sonra sütün tamamını ekleyip mikrodalga fırında 2 dakika kadar ısıtın. (Arada durdurup karıştırırsanız üstünde tabaka oluşmasını engellemiş olursunuz.)
Mikrodalgadan çıkınca zevkinize göre tatlandırıcısını ekleyin (ben 3 tablet ya da bir tatlı kaşığına yakın sıvı tatlandırıcı kullanıyorum.) İyice karıştırdıktan sonra sıcakken servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder