12 Aralık 2011 Pazartesi

Goji Berry Kurabiyesi


6 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı goji berry
3 çorba kaşığı light yoğurt
5-6 damla vanilya aroması
2 yumurta
4 çorba kaşığı Canderel toz tatlandırıcı
İsteğe göre birkaç damla portakal veya limon aroması eklenebilir.

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Yumurtaları tatlandırıcıyla iyice çırpın. Yoğurdu ve aromaları ekleyin. Ayrı bir kapta karıştırdığınız yulaf kepeği, kabartma tozu ve tarçını ilave edip karıştırın. En son gojileri de ekledikten sonra yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine her biri 1 kaşığı geçmeyecek şekilde yerleştirin ve iyice bastırarak yayın, incecik olması çok önemli. Rengi hafif dönene kadar, yaklaşık 30 dakika fırının alt kısmından pişirin. Dilerseniz en son üstten de biraz pişirebilirsiniz, ancak yanmamasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder