12 Aralık 2011 Pazartesi

Goji Berry Reçeli

60 gr Goji Berry
90 ml su
35 gr sukraloz bazlı toz tatlandırıcı
(Ben şekerin 2 katı kadar lezzet veren tatlandırıcılardan kullandım, eğer eşit oranda tat veren bir tatlandırıcı kullanacaksanız 70 gr koymalısınız.)

HAZIRLANIŞI:

Goji Berry'leri küçük bir tencereye koyup üstüne suyunu ekleyin, 5-10 dakika suda bekleterek yumuşatın. Sonra şekerini de ilave edip altını yakın. Kaynayana kadar karıştırın, kaynadıktan sonra altını kısıp 7 dakika pişirin.

protein günlerinde de sebze günlerinde de 2 çorba kaşığını geçmemek kaydıyla tüketebilirsiniz.

1 yorum:

  1. kullandığınız tatlandırıcı neydi acaba? tatlandırıcı olarak splenda toz kullanıyorum 35 gram mı 70 gram mı koymalıyım? bir de bu gram ölçüleri, bardak, kaşık hesabıyla ne kadar acaba?
    acil cevap verirseniz, bu akşam yapıp hafta sonu kahvaltımda tüketmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil