6 Şubat 2012 Pazartesi

Dukan Peksimet

3 yumurta
40 gr Canderel toz tatlandırıcı
60 gr yulaf kepeği

HAZIRLANIŞI:

Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Akları sert bir kar haline gelene dek iyice çırpın. Yumurta sarılarıyla tatlandırıcıyı çırpın, yulaf kepeğini ekleyin. Kar halindeki yumurta akını da yavaşça bu karışıma ekleyin ve plastik ya da tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıtla kaplamış olduğunuz dikdörtgen bir kek kalıbına alıp 160 - 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 24 saat boyunca kalıbında dinlendirin. Ertesi gün mümkün olduğunca ince bir biçimde dilimleyin, fırında tekrar 5 dakika kadar kızartın, soğuyup çıtır hale geldikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder