500 gr kabak
1 adet soğan
120 gr light labne (yerine beyaz peynir veya kaşar rendesi de kullanabilirsiniz)
1 yumurta
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
Maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Kabakları rendeleyip suyunu süzün. Soğanı, labneyi, yumurtayı, yulaf kepeğini, maydanozu, tuzu ve dilediğiniz baharatları rondoda çekin. Kabak rendesini ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış geniş bir fırın tepsisine veya borcama incecik olmak suretiyle yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk altlı-üstlü pişirin. Daha sonra 10 dakika kadar da üstten kızartın, servis edin.
Sadece sebze+protein günlerine uygundur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder