22 Şubat 2012 Çarşamba

Goji Berry'li Yulaflı Parfe

Granola için:
80 gr yulaf ezmesi
10 gr Canderel toz tatlandırıcı
Tarçın
Zeytinyağı

Krema için:
35 gr yağsız süt tozu
4 çorba kaşığı Canderel toz tatlandırıcı
35 ml su + 2 çorba kaşığı kaynar su
Yarım yaprak jelatin

Parfe için:
85 gr light labne
1,5 çorba kaşığı limon suyu
4 damla vanilya aroması
Dilediğiniz miktarda Goji Berry

HAZIRLANIŞI:

Parfenizi hazırlamaya kremayı yaparak başlayabilirsiniz. Bunun için bir kapta süt tozunu, tatlandırıcıyı ve 35 ml suyu iyice çırpın. (tatlandırıcı için 4 kaşık yazdım ama zevkinize göre, tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.)
Küçük bir cam kaseye koyduğunuz kaynar suda, yarım yaprak (veya toz jelatin kullanıyorsanız bir tatlı kaşığı kadar) jelatini iyice eritin. Jelatinli suyu da süt tozlu karışıma ekleyin. En yüksek derecede 5 dakika kadar çırpın. Kıvamının biraz koyulaşması gerekiyor; eğer çok sıvı kalırsa daha fazla süt tozu ilave edebilirsiniz.

Kremanız hazır olduğunda içine labneyi, limon suyunu ve vanilya aromasını da koyup çırpmaya devam edin. Homojen bir karışım haline geldikten sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Bu arada küçük bir tencereyi bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağıyla yağlayıp kızdırın. Yulaf ezmesini atıp durmadan karıştırarak bir süre kavurun, ardından toz tatlandırıcı ve zevkinize göre tarçın ekleyin. Rengi dönüp kokusu çıkana kadar iyice kavurun, ateşten aldıktan sonra da ağzı açık olarak dinlendirin. Böylece yulafınız çıtırlaşarak Granola kıvamına gelecektir.

Uzun cam bir bardağa veya bir kaseye; önce soğutmuş olduğunuz parfe karışımından bir kat, sonra birkaç kaşık yulaflı Granola, ardından dilediğiniz miktarda goji berry koyun. Bunu birkaç kat olacak şekilde tekrarlayın. Granola'nın ıslanıp yumuşamaması için parfeyi hazırladıktan hemen sonra servis edin.

saf protein ve sebze+protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder