12 Kasım 2011 Cumartesi

Balkabaklı Muffin

9 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 paket kabartma tozu
200 gr balkabağı
3 çorba kaşığı süt tozu
12 çorba kaşığı Canderel toz tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket light labne
3 yumurta
1 tatlı kaşığı dr.oetker rom aroması

HAZIRLANIŞI:

Kabakları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Fırınınızın ızgarasını çıkarıp 240 derecede ısıtın. Bir kapta labneyle yumurtayı çırpıp rom aromasını ekleyin. Bir başka kapta yulaf kepeği, kabartma tozu, süt tozu, tarçın ve tatlandırıcıyı karıştırın. Toz karışımı yumurtalı labneye ekleyin, kabakları da ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Silikon muffin kalıplarına bölüştürün, fırının orta bölmesine yerleştirdiğiniz muffinleri 180 derecede 35-40 dakika alttan pişirin.
Keklerinizi arada sırada kontrol etmeyi unutmayın.

sadece protein + sebze günleri için uygundur.

2 yorum:

  1. Kabakların haşlanması gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
  2. hayır, küçük küçük doğrayıp çiğden koyunca fırının ısısıyla pişiyorlar.

    YanıtlaSil