12 Kasım 2011 Cumartesi

Portakallı-Kakaolu Kek

2 yumurta
12 çorba kaşığı Canderel toz tatlandırıcı
2 kaşık light labne
Yarım çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı kadar portakal aroması
10 damla vanilya aroması
8 çorba kaşığı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı buğday kepeği
3 çorba kaşığı süt tozu
1 paket kabartma tozu
1,5 çorba kaşığı az yağlı kakao
2 çorba kaşığı süt

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 160 derecede ısıtın.Yumurtayla toz tatlandırıcıyı mikser ile iyice çırpın. Labneyi, sütü ve aromaları ekleyip karıştırmaya devam edin. (Portakal aromanız yoksa yerine limon kullanabilirsiniz, ancak limon aroması çok daha kuvvetli olduğundan azar azar koymanızı tavsiye ederim.)
Başka bir kapta yulaf kepeği, buğday kepeği, süt tozu ve kabartma tozunu karıştırın ve kek karışımına ekleyin. Kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra hamurun 4te 3ünü yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış küçük bir kek kalıbına dökün. Kalan hamura kakaoyu ve suyu ekleyip karıştırın ve diğer hamurun üzerine yayın. Bir çatalla alttan üste doğru, spiral şekilleri vererek hafifçe karıştırın. 160 derecede 25-30 dakika alttan pişirin. Keki fırından aldıktan sonra kalıbından çıkarın ve bir ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder