11 Kasım 2011 Cuma

Tavuk Çorbası

Kışın gelmesi ve Dukan yapan arkadaşlarımızın istekleri sebebiyle, tatlıların yanı sıra çorbalara da yer vermeye karar verdik. İşte çok basit, terbiyeli, kremasız bir tavuk çorbası.

4 su bardağı kaynar su
2 tablet tavuk bulyon
Bir dilim tavuk göğüs
1 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Tatlı kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI:

Bir tencereye yulaf kepeğini koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Büyük bir kaseye koyduğunuz kaynar suya tavuk bulyonları atıp karıştırarak ve ezerek eritin. Kavrulmuş kepeğe tavuk suyunu azar azar boşaltın ve kepeği ezerek karıştırın. Küçük küçük doğradığınız tavuk etlerini de ekleyip arada karıştırarak 1-2 taşım kaynatın.
Bir kapta sütle yumurta sarısını iyice çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan 1-2 kaşık alıp yumurtalı süte ekleyerek ılıştırın. Ardından yumurtalı sütü çorbaya katıp, yüksek ateşte ve kapağını kapatmadan bir taşım kaynatın. En son toz biberi ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder