7 Ekim 2011 Cuma

Mozaik Pasta

Bisküvisi için:
1 yumurta
4 çorba kaşığı toz Canderel
Yaklaşık 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker vanilya aroması
4-5 damla Dr. Oetker limon aroması
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 çorba kaşığı yulaf kepeği
 
 Çikolatalı karışım için:
3 çorba kaşığı light labne
Yarım su bardağı Canderel toz tatlandırıcı
4 çorba kaşığı az yağlı kakao
Yarım su bardağı süt
 
HAZIRLANIŞI:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 1 yumurtayla 4 çorba kaşığı tatlandırıcıyı iyice çırpın. Aromaları ekleyin. Ayrı bir kasede karıştırdığınız kabartma tozu ve mısır nişastasını da bu karışıma ekleyip karıştırın. Ardından, çok sulu olmayan bir kıvam alana dek azar azar yulaf kepeği ekleyin ve çırpmadan karıştırın. Kıvamı biraz toparlanınca karışımı yağlı kağıtla kaplanmış düz bir fırın tepsisine mümkün olduğunca ince yayın. 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişince, soğumadan tepsiden alın ve bir ızgaranın üstünde dinlendirin. İyice soğuduktan sonra elinizle küçük parçalara kırarak bölün.
Labneyi, tatlandırıcıyı ve kakaoyu bir kapta çırpın. Yavaş yavaş sütünü ekleyin. Karışımın boza kıvamına gelmesi lazım, gerekirse yağsız süttozu ekleyerek yoğunlaştırabilirsiniz. 
Kırdığınız bisküvileri çikolatalı karışımın içine atın, kaşıkla karıştırarak hepsinin bulanmasını sağlayın. Karışımı bir streç filme alarak sarın ve kapatıp buzlukta birkaç saat soğutun. Donup sertleştikten sonra streci açıp mozaik pastanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.
saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder