3 Ekim 2011 Pazartesi

Un Helvası

6 çorba kaşığı yulaf kepeği (kullandığınız marka iri taneliyse rondoda çekerek inceltin)
1,5 çay bardağı yağsız süt
40-50 damla sıvı tatlandırıcı
Tarçın
Dilerseniz birkaç damla vanilya aroması

HAZIRLANIŞI:

Yulaf kepeğini kuru teflon tavada sürekli karıştırarak iyice kavurun. Mikrodalgada veya cezvede sütü ısıtın, tadına bakıp damak zevkinize göre ayarlayarak tatlandırıcısını koyun. Kepeğin rengi dönünce sıcak sütü hızlıca üstüne boşaltıp kapağını kapatın. Bir taşım kaynadıktan sonra kapağı açıp iyice karıştırın ve yulaf kepeğinin toparlanarak şekil almasını sağlayın. Ateşten aldıktan sonra üstüne tarçın ve dilerseniz aroma serpip karıştırın, ılınınca elinizle köfte şekli verin ve dilerseniz ılıkken, dilerseniz buzdolabında bir süre soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder