29 Ekim 2011 Cumartesi

Dukan Tea Biscuit

1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
6 çorba kaşığı yulaf kepeği
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı süttozu
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
3 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
4-5 damla vanilya aroması

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Yumurtanın akıyla sarısını ayırın, akını cam bir kapta limon suyuyla yumuşak bir kar haline gelinceye kadar çırpın (çok katı olmamalı).
Yumurta sarısını ayrı bir kapta yoğurt, tatlandırıcı ve aromayla çırpın. Bir kaseye koyduğunuz kuru malzemeleri (yulaf kepeği, kabartma tozu, süttozu, tuz) yoğurtlu karışıma ekleyip kaşıkla, çırpmadan karıştırın. Ardından çırpılmış yumurta akını, tahta veya plastik bir kaşıkla, yavaş ve aşağı-yukarı hareketlerle hamura ekleyin ve yedirin. Silikon muffin kaplarına kabarma payı bırakarak dökün, 200 derecede 15-18 dakika kadar alttan pişirin. Mutlaka sıcakken servis edin, soğursa sonradan mikrodalgada ısıtarak da tüketebilirsiniz.

Sıkıldığımız yulaf kepeği ekmeğine güzel bir alternatif oluyor :)

Dukan diyetinin her evresine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder