13 Ekim 2011 Perşembe

Muffin

2 yumurta
6 çorba kaşığı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı light labne
2 çorba kaşığı light yoğurt
1 tatlı kaşığına yakın likit tatlandırıcı
Çeyrek paket kabartma tozu
5-6 damla Dr. Oetker vanilya aroması
Dilediğiniz aromalar (limon, kakao, tarçın, badem vb.)

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 180 derecede ısıtın.Yumurtaları tatlandırıcı, labne ve yoğurtla iyice çırpın (tatlandırıcıyı azar azar, tadına bakarak koymayı ihmal etmeyin, markaya göre yoğunluğu çok farkedebiliyor.) Dilediğiniz aromalardan, tadının sertliğine göre 5-6 veya 8-10 damla damlatın (kakao kullanacaksanız 2-3 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz.)
Ayrı bir kapta karıştırdığınız yulaf kepeği ve kabartma tozunu karışıma kattıktan sonra çırpmadan, kaşıkla karıştırın. Silikon muffin kalıplarına birer parmak pay bırakarak bölüştürüp 180 derecede 20-25 dakika kadar alttan pişirin. Yulaf kepeği izninizi hesaplayarak tüketmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder