18 Aralık 2011 Pazar

Tarçınlı Goji Berry'li Muffin

2 yumurta
6 çorba kaşığı Canderel toz tatlandırıcı
4 çorba kaşığı Goji Berry
3 çorba kaşığı yağsız yoğurt
5-6 damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığına yakın tarçın
6 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Bir kasede, yumurtalarla tatlandırıcıyı iyice çırpın. Yoğurdu ve aromayı ilave edin. Ayrı bir kasede karıştırdığınız yulaf kepeği, kabartma tozu ve tarçını karışıma ekleyin. Goji Berry'leri de koyduktan sonra hepsini kaşıkla karıştırın. Silikon muffin kaplarına, kabarma payı bırakarak bölüştürün. Yaklaşık 30 dakika kadar alttan pişirin.

4 yorum:

  1. Merakla yeni tarifler bekliyoruz... :)

    YanıtlaSil
  2. evet son zamanlarda çok boşladım kusura bakmayın, çok yakında bir sütlaç denemesiyle geleceğim ;)

    YanıtlaSil
  3. Süpermiş.. Oğluma yaptığımda çok canım çekiyordu..
    Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  4. Hamurişini hiç tutturamam, atağa başladığımdan beri doğru düzgün birşey yapamamıştım, müthiş oldu, hayatımda yediğim en güzel kek. Günlerdir doğru düzgün tatlı birşey yememiş olmanın etkisiyle saldırdım :)
    Teşekkürler.
    Umarım bunun gibi güzel ekmek ve ekmek türevi tarifleriniz de vardır, şimdi onları araştıracağım..

    YanıtlaSil