11 Ağustos 2011 Perşembe

Dukan Çikolata

1 yumurta
1 çorba kaşığı az yağlı kakao
2 çorba kaşığı süttozu
2 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
5 damla vanilya aroması

HAZIRLANIŞI:

Toz tatlandırıcıyla yumurtayı çırpıyoruz. Karıştırmaya devam ederken üstüne süt tozunu ve kakaoyu ekliyoruz. 5-6 damla dr.oetker vanilya aroması damlatıp hepsini karıştırıyoruz. Buz kalıplarına döküp buzluğa atıyoruz. Donduktan sonra servis yapıyoruz.

Not: piyasadaki kakaoları araştırdık, en az yağlısı dr.oetker'in "yağı azaltılmış" olanı. onu bulamıyorsanız bile kullanacığınız kakao en az %10 kakao yağı içerenlerden olmalı.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder