11 Ağustos 2011 Perşembe

Dukan Ekmeği

14 çorba kaşığı yulaf kepeği
6 çorba kaşığı buğday kepeği
10 çorba kaşığı yağsız süttozu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
10ar gramlık 2 paket kuru maya
1 çorba kaşığı yağsız yoğurt
4 çorba kaşığı light labne
3 yumurta

HAZIRLANIŞI:
İki farklı kase kullanıyoruz. Bir kasede kuru maya, yulaf kepeği, buğday kepeği ve kabartma tozunu; diğer kasede ise malzemelerin kalanını karıştırıyoruz. Unlu karışımı diğerine ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, hepsini yağlı kağıt döşenmiş dikdörtgen bir kek kalıbına döküyoruz. 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra, dereceyi 180’e getirip 20 dakika daha pişiriyoruz.

Not: Yaklaşık 10 dilime bölüp fazla dilimleri buzlukta saklayabilirsiniz; çünkü günde bir ince dilim ekmek, yulaf kepeği izninin tamamına denk geliyor.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder