11 Ağustos 2011 Perşembe

Kaşarlı Poğaça

1 yumurta
3 çorba kaşığı light yoğurt
3 çorba kaşığı light labne
2 damla sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
yaklaşık 2 dilim light kaşar peyniri
aldığı kadar yulaf kepeği (yaklaşık 10-12 kaşığa denk geliyor)

HAZIRLANIŞI:

Yaklaşık 6 kaşık yulaf kepeğini, kabartma tozunu ve tuzu küçük bir kasede karıştırın. Yumurtanın akıyla sarısını ayırın, sarısını sonrası için saklayın. Büyük bir kapta labne, yoğurt, yumurta akı ve sirkeyi karıştırdıktan sonra küçük kasedeki un karışımını ilave edip yoğurun. Yaklaşık 30 dk dinlendirin. (Hamur, hiçbir zaman normal poğaça hamuru gibi ele yapışmayan bir kıvama gelmiyor, daha yapışkan ve yumuşak oluyor. Yuvarlaklar yapılabilecek kadar şekil alması yeterli, ama o kıvama gelene dek azar azar yulaf kepeği eklemeye devam edebilirsiniz.)

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kaşarları dilerseniz küçük parçalara ayırın, dilerseniz rendeleyip hazırlayın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verdikten sonra içini açıp dilediğiniz kadar kaşar rendesi doldurun ve kapatın. Poğaça şekli vererek, yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını fırçayla poğaçaların üzerine sürüp fırının orta gözünde 180 derecede 20-25 dakika kadar alttan pişirin. Daha sonra poğaçalarınızın üstüne artan kaşar rendesinden serpip, bu kez fırının alt gözünde üstten pişirmek suretiyle bir 10 dakika daha fırında tutup üstlerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder