11 Ağustos 2011 Perşembe

Limonlu Cheesecake

Kek için :

2 bardak yağsız yoğurt
1 paket light labne
4 kaşık toz tatlandırıcı
1yumurta
1 kaşık yulaf unu(yulafı rondoda çekiyoruz)
1 kaşık yulaf kepeği (ruşeym marka olandan)
1 limon
3 damla limon aroması
4 damla vanilya aroması

Altının bisküvisi için :

2-3 kaşık yulaf unu
2-3 kaşık yulaf kepeği
Sıvı tatlandırıcı
Tarçın

Icing için :

1 yumurta beyazı
5 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
4 yemek kaşığı yağsız süttozu
gıda boyası (opsiyonel)
aroma (yaklaşık 15 damla limon aroması)
dilersen çeyrek limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI:


Yoğurdu 4-5 saat tülbentte süzüp süzme yoğurt yapıyoruz.
Labneyi, yoğurdu ve tatlandırıcıyı çırpıyoruz. Limon suyunu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son ununu ve aromalarını da koyup karıştırıyoruz.
6 muffin kalıbı için yaklaşık 4 kaşık yulaf unu-yulaf kepeği karışımını tavada biraz kavuruyoruz. Sıcakken biraz sıvı tatlandırıcı, dilersek limon suyu döküp sıkıştırıyoruz. Tarçın da ekleyip biraz katılaşana kadar bekliyoruz. Sonra kaşıkla muffin kalıplarının diplerine ezerek birer kaşık döşüyoruz.

Fırını ısıttıktan sonra altları yulaf unu döşenmiş muffin kalıplarına kaşıkla labneli karışımdan döküyoruz. 170 derecede yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz.

Bu arada bir kaba, yumurtanın beyazını alıyoruz. Toz tatlandırıcı, aroma ve limon kabuğuyla beraber çırpıyoruz. İyice krem kıvamına gelince azar azar, serpiştirerek süt tozunu ekliyoruz ve durmadan karıştırıyoruz. Koyulaştıktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
Pişen kekler biraz ılındıktan sonra yaptığımız icing’i bunların üzerine kaşıkla yayıyoruz, buzdolabına atıp 4-5 saat soğutuyoruz, icing’i sertleştikten sonra servis yapıyoruz.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder