29 Eylül 2011 Perşembe

Dukan Supangle

Hamuru için:

2 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvı tatlandırıcı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker vanilya aroması

Kreması için:

2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 bardak yağsız süt
3 dolu çorba kaşığı toz tatlandırıcı
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker vanilya aroması

Kakaolu puding için:

500 gr light süt
4 yumurta sarısı
5-6 kaşık az yağlı toz kakao (tadına bakarak miktarı ayarlayabilirsiniz)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
5 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker vanilya aroması
6 damla Dr. Oetker rom aroması

HAZIRLANIŞI:

Blogumuzda bulunan "Dukan Usulü Kahveli Ekler" tarifinin hamurunu aynı şekilde pişirin.
Kremayı hazırlamak için küçük bir tencerede sütün 1,5 bardak kadarını kısık ateşte ısıtın. Vanilya aromasını ekleyin. Bu arada bir kasede 2 kaşık mısır nişastasına ayırdığınız 1/2 bardak sütü ekleyin ve iyice karıştırarak homojen bir hale gelmesini sağlayın. Kaynamaya yaklaşan sütten 1 kaşık alıp mısır nişastasına dökerek nişastalı karışımı ılıştırın. Ardından ateşi azaltın, nişastayı yavaş yavaş tencereye dökün ve koyu bir kıvam elde edinceye dek durmadan, hızlı hızlı karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına yaklaşırken tatlandırıcıyı ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın.

Kakaolu puding için, sütün 450 gr kadarını kısık ateşte ısıtın. Kakaosunu ve aromalarını ilave edin. Bu arada başka bir kapta sütün ayırdığınız kısmını yumurta sarıları, mısır nişastası ve tatlandırıcıyla karıştırın. (Karışımı kontrol ederek kendi damak tadınıza göre şekerini ayarlamayı unutmayın.)İyice ısınan süte bu karışımı yavaş yavaş ekleyin ve hızlı hareketlerle karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Ardından ateşten alın, bir süre daha karıştırarak ılınmasını sağlayın.

Hamurları enlemesine ikiye keserek cam kaselerin dibine birer tane yerleştirin. Üzerine kremasından 2'şer kaşık kadar dökün. İkinci kat hamurla üstünü kapatın. Son olarak kakaolu pudingi de üstlerine döküp buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder