11 Ağustos 2011 Perşembe

Kakaolu Islak Kek

Kek için:

6 çorba kaşığı yulaf kepeği
4 yumurta
3 çorba kaşığı light labne
5 çorba kaşığı süttozu
5 çorba kaşığı tatlandırıcı
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
10 damla vanilya aroması
Rom veya badem aroması

Sosu için:

1 çorba kaşığı kakao
Süt
3 çorba kaşığı tatlandırıcı
5 çorba kaşığı süttozu
8 damla vanilya aroması

HAZIRLANIŞI:

Fırını 200 dereceye kurup önceden ısıtıyoruz.
Yulaf kepeği ve kabartma tozunu bir kasede karıştırıyoruz. Büyük bir kasede yumurtaları tatlandırıcıyla çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. (10 damla vanilya aromasının yanı sıra rom aromasını kullanacaksanız 7-8 damla, badem aroması kullanacaksanız 4-5 damla kullanmanızı öneririm.) Ardından kabartma tozu – yulaf kepeği karışımını ekliyor ve karıştırıyoruz.
Not: kalıba almadan önce çiğ hamurun tadına bakarak aroma ve şeker oranını zevkinize göre değiştirebilirsiniz; çünkü tatlandırıcının markasına göre lezzetin yoğunluğu değişebiliyor.

Yağlı kağıtla kaplanmış küçük, dikdörtgen bir kek kalıbına döküp 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Bu arada yaklaşık yarım çay bardağı ılık süte kakao, tatlandırıcı ve aromayı koyup karıştırıyoruz. Karıştırmaya devam ederken bir yandan süttozunu serpiyoruz.( Boza kıvamından biraz daha akışkan bir hale gelene kadar süttozu ekleyebilir, ya da çok kıvamlı olursa biraz daha süt koyabilirsiniz). Bu karışımı fırından çıkarıp dilimlediğimiz kekin üzerine sıcakken döküp servis ediyoruz.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

2 yorum:

  1. Tarifi yaparken evde süttozu yoktu. Ben de light sütle yaptım. Kıvamının akışkan olmasına dikkat edin. Çok güzel oldu.
    Tariflerin için teşekkürler. Harikasın.. :)

    YanıtlaSil
  2. bu da ilk yorumum oldu! çok sevindim, teşekkürler katkılarınız için :)

    YanıtlaSil