28 Eylül 2011 Çarşamba

Çikolatalı Kurabiye

2 yumurta akı
6 çorba kaşığı Canderel toz tatlandırıcı
4 çorba kaşığı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı buğday kepeği
1 kaşık bitter damla çikolata*
2 çorba kaşığına yakın kakao
1 limon kabuğu rendesi
8-9 damla vanilya aroması
*Dukan Çikolata adlı tarifi kullanarak kendi çikolatanızı yapıp buzlukta dondurduktan sonra küçük küçük keserek de damla çikolata elde edebilirsiniz.

HAZIRLANIŞI:

Yumurta akları dışında bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.Akları cam bir kapta çırparak kar haline getirin ve toz malzemelere ekleyin. Silikon veya tahta bir kaşıkla yavaş yavaş birbirine karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine birer çorba kaşığı dökün ve çok kalın olmaması için biraz yayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğutmadan yiyince daha lezzetli oluyor :)


saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

1 yorum:

  1. görsellerde koyarsanız cok sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil