20 Eylül 2011 Salı

Pasta Kreması (Crème Pâtissière)

500 gr light süt
4 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4-5 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker vanilya aroması
Dilerseniz farklı lezzette bir aroma (muz, limon, badem, rom, tercih ederseniz toz tarçın vb.)

HAZIRLANIŞI:

Sütün 450 gr kadarını kısık ateşte ısıtın. Dilediğiniz aromaları ekleyin. Bu arada başka bir kapta sütün ayırdığınız kısmını yumurta sarıları, mısır nişastası ve tatlandırıcıyla karıştırın. (Karışımı kontrol ederek kendi damak tadınıza göre şekerini ayarlamayı unutmayın.) İyice ısınan süte bu karışımı yavaş yavaş ekleyin ve hızlı hareketlerle karıştırın. Koyu bir krema kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ardından ateşten alın, bir süre daha karıştırarak ılınmasını sağlayın ve dilerseniz kaplara koyarak soğutup puding şeklinde, dilerseniz yaptığınız tatlı ve pastalara sürerek iç krema veya üst süslemesi şeklinde servis yapın.

Not: Kullandığınız aromanın çeşidine göre tat verme oranı değişeceğinden, azar azar koyup tadına bakarak ayarlamanızı tavsiye ederim.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder