13 Eylül 2011 Salı

Limonlu Mousse

2 yaprak jelatin*
Yarım limon kabuğu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker limon aroması
1 yumurta
5 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
200 gr light labne
2-3 çorba kaşığı yağsız süt

HAZIRLANIŞI:
Yarım limonun kabuklarını rendeleyin. Bir yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Jelatini bir kase soğuk suda 5 dakika kadar eritin. Light labneyle 2-3 çorba kaşığı kadar sütü karıştırarak yoğurt kıvamında bir karışım elde edin (doğru kıvamı bulana kadar labne veya süt ekleyebilirsiniz.) Bir kapta yumurta sarısını, 2 dolu çorba kaşığı tatlandırıcıyı, limon kabuğu rendesini ve labneli karışımın 50 gram kadarını iyice çırpın.
Karışımı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte 2 dakika kadar ısıtın, ardından ateşten alın. Elinizle iyice sıkarak sularını süzdüğünüz jelatinleri bu karışıma ekleyin. Limon aromasını da kattıktan sonra iyice karıştırarak jelatinin erimesini sağlayın.
İçinde topaklar kalmayana dek çırptığınız labneli karışımın geri kalanını da bu karışıma dökün.
Ayırmış olduğunuz yumurta akına bir fiske tuz atarak çırpın. Ardından 3 çorba kaşığı tatlandırıcı ekleyin. Çırpmaya devam ederek yumurta akını sert bir kar haline getirin.
Tahta veya plastik bir kaşık yardımıyla, çırptığınız yumurta akını limonlu karışıma ekleyin ve yukarı-aşağı hareketlerle yavaş yavaş birbirine karıştırın. Ardından karışımı cam kaplara alın ve buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra servin yapın.
Not: Bu tarifi pastalarınızda da ara krema yerine kullanabilirsiniz. Örneğin pastanın tabanına kek, araya limonlu mousse ve üstüne icing yaparak değişik tatlar deneyebilirsiniz.
*jelatin marketlerde satılan bir malzeme değil maalesef; ama mutfak malzemeleri satan yerlerde –Eminönü, Kadıköy gibi – bulunabiliyor.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder