7 Eylül 2011 Çarşamba

Havuçlu Tarçınlı Kek

250 gr havuç
4 çorba kaşığı yulaf kepeği
3 yumurta
yaklaşık 2 tatlı kaşığı sıvı tatlandırıcı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
15-20 damla dr. oetker rom aroması
1 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI:

250 gr havucu yıkayıp soyduktan sonra ince ince rendeleyin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 3 yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Sarılarını tatlandırıcıyla çırptıktan sonra aromayı, tarçını ve daha önceden kabartma tozuyla karıştırılmış yulaf kepeğini bu kaba ekleyin. Son olarak limon kabuklarını ve rendelenmiş havucu katıp iyice karıştırın.

Diğer kaptaki yumurta aklarını mümkün olduğunca katı bir kar haline gelene dek çırpın. Tahta bir kaşık yardımıyla, çırpılmış akları havuçlu karışıma yavaş yavaş yedirin. Karışım sıvı bir görünüm alana kadar yavaş yavaş, yukarı-aşağı hareketlerle karıştırın. Karışımı, yağlı kağıtla kapladığınız dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. 180 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.

Not: Sıvı tatlandırıcıların lezzeti markaya göre değişebileceğinden, karışımı kek kalıbına dökmeden önce tadına bakarak şekerini ayarlamanıızı öneririm.

protein + sebze günleri için uygundur.

2 yorum:

  1. siz hangı marka tadlandırıcı kullanıyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. Ben 2 marka kullanıyorum genelde, biri Diamant adlı bir marka, o çok kuvvetli bir tatlandırıcı ve piyasada çok kolay bulunmuyor.
    bir de Huxol var, ona ulaşmak daha kolay, ama tatlandırma etkisi daha düşük. dolayısıyla Huxol kullanacaksınız tariflerinizi mutlaka tadına bakarak, biraz daha bolca koyarak hazırlayın.

    YanıtlaSil