13 Eylül 2011 Salı

Dukan Usulü Kahveli Ekler

Hamuru için:
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvı tatlandırıcı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker vanilya aroması
Kreması için:
120 gr light labne
4 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
3 tatlı kaşığı nescafe
1,5 çorba kaşığı kadar mısır nişastası
125 ml yağsız süt
Icing için:
1 yumurta beyazı
6 çorba kaşığı tatlandırıcı
2 tatlı kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı süttozu
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için: Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Mısır nişastasını ve kabartma tozunu küçük bir kasede karıştırın. Bir kapta yumurta sarılarını, sıvı tatlandırıcıyı, mısır nişastası/kabartma tozu karışımını ve vanilya aromasını çırpın. Başka bir cam kapta bir fiske tuz atarak yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Kar halindeki akları yavaş hareketlerle öbür karışıma katın ve yukarı-aşağı hareketlerle nazikçe birbirine karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak veya elips şeklinde yaklaşık 6-8 parça halinde yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine koyun. (Ben düzgün şekil almaları için 2 tarafı da delik, metal kurabiye kalıpları kullanıyorum. Hamur pişerken şekil almayıp yayılırsa piştikten sonra da keserek şekil verebilirsiniz. Hamurunuzu fırına atın ve 180 derecede 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan hamuru biraz dinlendirdikten sonra bıçakla ikiye ayırmadan büyük bir bölümünü kesin ve sandviç haline getirin.
Kreması için: Bir kapta labneyi, tatlandırıcıyı ve kahveyi karıştırın. Küçük bir tencerede sütü kaynatın ve yavaş yavaş mısır nişastasını ekleyin. Koyu bir krem kıvamına gelene dek durmadan karıştırarak pişirin (gerekirse mısır nişastası veya süt ekleyebilirsiniz.) Ateşten aldıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin ve labneli karışıma ekleyin. Elde ettiğiniz kremayı, ortasını açmış olduğunuz ekler hamurlarının içine bolca sürüp kapatın. (Eklerlerinizi pişerken yayılmış hamura sonradan şekil vererek yaptıysanız bardak ağzıyla kestiğiniz yuvarlakların arasına krema sürüp birleştirerek de benzer bir görüntü elde edebilirsiniz.)
Icing için: Cam bir kapta yumurta akıyla tatlandırıcıyı karıştırın. Kahveyi ekledikten sonra süttozunu yavaş yavaş serpin ve karıştırın. Koyu bir kıvam alana dek gerekirse süttozu ekleyebilirsiniz. Bu karışımı ekler pastaların tüm dış yüzeyine sürün (fazla kalın kalmamasına dikkat edin, sertleşmesi zor oluyor ve yapışkan bir hal alabiliyor.)
Ekler pastalarınızı bir gece buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder