14 Eylül 2011 Çarşamba

Çıtır Kurabiye

5 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 çorba kaşığı buğday kepeği
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 dolu çorba kaşığı tatlandırıcı
1,5 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
10 damla Dr. Oetker vanilya aroması

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Küçük bir kapta kepekleri, kabartma tozunu, tatlandırıcıyı ve tarçını karıştırın (kakaolu kurabiye yapmak isterseniz 2 tatlı kaşığı kadar kakaoyu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.)
Başka bir kapta yumurta akıyla yoğurdu karıştırıp dilediğiniz aromaları ekleyin (badem, limon gibi aromalar çok güçlü olduğundan kaç damla koyacağınıza tadına bakarak karar vermeniz daha iyi olur.)
Kepekli karışımı bu kaba ekleyin ve çırpmadan, kaşıkla karıştırın. Kuru, sıkı bir karışım olması gerekiyor.
Yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine bu karışımdan birer çorba kaşığı kadar olmak suretiyle yaklaşık 8 adet dökün. (Fırınınız küçükse 2 seferde, 4er 4er pişirmeniz daha uygun olabilir.) Kaşığın tersiyle iyice ezip şekil vererek ince ve küçük yuvarlaklar oluşturun. Kurabiyeler çok kalın olursa yumuşak kalabilir.
Kurabiyelerinizi 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 12-15 dakika pişirin. fırından çıkar çıkmaz tepsiden alın ve soğuyup sertleşmesini bekledikten sonra servis yapın.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder