7 Eylül 2011 Çarşamba

Pancake

6 çorba kaşığı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı buğday kepeği
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 dolu çorba kaşığı toz tatlandırıcı
1 yumurta
3 çorba kaşığı light labne
1 çorba kaşığı süttozu
1 su bardağının 3te 2si kadar süt

HAZIRLANIŞI:

Yulaf kepeği, buğday kepeği, tuz, tatlandırıcı ve kabartma tozunu bir kasede karıştırdıktan sonra ortasında bir delik açarak yumurtayı kırın ve sütü ekleyin. Hepsini karıştırın, ardından labneyi ekleyin ve topak kalmayıncaya dek çırpın. Son olarak süt tozunu da ekleyip karıştırın. Karışım, akışkan ama fazla sulu olmayan bir kıvamda olmalı.

Bir iki damla sıvıyağla ıslattığınız tavayı orta ateşte iyice kızdırın. Hazırlamış olduğunuz karışımdan her defasında 4 çorba kaşığı kadarını tavaya boşaltın. Üstü göz göz olup kenarları hafif pişinceye ve alt kısmı kahverengileşinceye kadar pişirin, ardından bir spatulayla ters çevirin. Sıcak servis edin.

Not: Damak tadınıza göre tuzunu veya şekerini artırabilir, dilerseniz üzerine tatlandırıcılı yoğurt, toz kakao, Dukan usulü krema vb soslar ekleyerek tüketebilirsiniz.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder