4 Eylül 2011 Pazar

Tiramisu

KREMASI İÇİN:
3 çay bardağı süt
5 çorba kaşığı Canderel
1 yumurta sarısı
1 yumurta
3 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım paket light labne

PANDİSPANYASI İÇİN:
1 yumurta
4 çorba kaşığı toz Canderel
Yaklaşık 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker vanilya aroması
3-4 damla Dr. Oetker limon aroması
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 bardak nescafe

SÜSLEME İÇİN:
Yağsız kakao
Türk kahvesi

HAZIRLANIŞI:
Mısır nişastasını biraz soğuk sütte eritin. Başka bir kapta 1 bütün yumurtayı ve bir yumurta sarısını, tatlandırıcıyla çırpın. Mısır nişastasını bu karışıma ekleyip karıştırın.
Bir tencerede 3 çay bardağı sütü kaynatın. Sıcak sütün 3de 1i kadarını nişastalı karışıma döküp karıştırın, ardından bütün nişastalı karışımı tenceredeki süte boşaltın ve kısık ateşte durmadan karıştırın. Soğuduktan sonra bu karışımı yarım paket light labneyle iyice çırpın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 1 yumurtayla 4 çorba kaşığı tatlandırıcıyı çırpın. Aromaları ekleyin. Ayrı bir kasede karıştırdığınız kabartma tozu ve mısır nişastasını da bu karışıma ekleyip karıştırın. Ardından, çok sulu olmayan bir kıvam alana dek azar azar yulaf kepeği ekleyin. Kıvamı biraz toparlanınca karışımı yağlı kağıtla kaplanmış düz bir fırın tepsisine yayın. 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişince, soğumadan tepsiden alın ve bir ızgaranın üstünde dinlendirin.  Soğuduktan sonra, tatlıyı servis etmek istediğiniz kaselerin boyutuna göre yuvarlaklar halinde kesin. (Bunun için bardak ağzı kullanabilirsiniz. Hamur çok kalın olmuşsa yuvarlakları ortadan ikiye keserek inceltebilirsiniz.)
Kestiğiniz pandispanya parçalarını kaselerin diplerine yerleştirin. Bir bardağın içine bol nescafe ve kaynar su koyarak kahve yapın. (Tatlınızın kreması veya pandispanyası az şekerli geldiyse bu aşamada kahveye bol tatlandırıcı koyarak bunu dengeleyebilirsiniz.)
Kaselerin dibindeki pandispanyaların üzerine kahveden dökerek iyice ıslatın. Ardından üzerlerine hazırladığınız kremadan sürün, üstlerine de kakao tozu ve dilerseniz Türk kahvesi serpin (Türk kahvesi koyacaksanız en fazla 1 çay kaşığını geçmemesini öneriyorum, çünkü acı bir tat verebiliyor.) Her krema katının üzerine bir kez daha pandispanya koyup ıslatarak işlemi tekrarlayın. Buzdolabında en az 1 saat soğuttuğunuz tiramisuları servis yapmadan önce en üst kısmını kakaoyla süsleyin.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder