28 Eylül 2011 Çarşamba

Dukan Pizza

Tatlı - hamur işleri formatında bir istisnaya daha yer vermemin sebebi, annemle bu akşam denediğimiz pizzaları çok sevmemiz ve paylaşmak istememiz. Umarım siz de bu tarifi dener ve bizim kadar beğenirsiniz :)

Hamuru için:
1 yumurta akı
1 bütün yumurta
3 çorba kaşığı light labne
2 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 çorba kaşığı buğday kepeği
1 tatlı kaşığından biraz az kuru maya
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Dilediğiniz baharatlar (ben azar azar olmak suretiyle kekik, tatlı kırmızı biber, kimyon ve karabiber kullandım.)

Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 küçük diş sarımsak
2-3 dilim light taze kaşar
Dilediğiniz sebze ve şarküteri ürünleri
(ben pizzalarımda soğan, mantar, yeşil biber, domates, salam, küp küp doğranmış light beyaz peynir, çeşitli baharatlar ve birkaç dilimi geçmemek kaydıyla da Pınar'ın De Light sucuğundan kullandım.)

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Kepekleri, mayayı, tuzu ve baharatları bir kasede karıştırın. Başka bir kapta yumurtalarla labneyi çırpın, kepekli karışımı buna ekleyin ve çırpmadan kaşıkla karıştırın. Sıvı kıvamdaki karışımı mikrodalgaya uygun bir fırın kalıbına koyun. Karışımın incecik olması çok önemli, aksi takdirde ortası pişmiyor. Mikrodalgada 3 dakika kadar, aralarda kontrol ederek pişirin. Sıvı bir yeri kalmayınca mikrodalgadan alıp fırına koyun ve hem alttan hem üstten 160 derecede 15 dakika kadar pişirin. Kenarları çıtırlaşıp her yeri piştikten sonra kabıyla beraber fırından alın.

1 çorba kaşığı salçaya bir diş sarımsak ezip sulandırarak karıştırın ve fırından yeni çıkmış pizza hamurunuzun üzerine sürün. Hamur soğumadan her tarafına peynir parçaları yerleştirin, ardından üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin ve baharat serpiştirin. Tekrar fırına atıp 180 derecede 10 dakika (ya da peynirler eriyip malzemeler pişene kadar) üstten pişirin. Kendi kabıyla servis yapın.

protein + sebze günleri için uygundur

5 yorum:

  1. Mikrodalga fırın şart mı? :(

    YanıtlaSil
  2. pizza hamuru tarifinin orijinalinde öyle yazdığı için biz de öyle denedik güzel oldu; ama normal fırında düşük derecede pişirmeyi de deneyebilirsiniz tabii. öylesi de güzel olursa yine yorumlarınızı bekleriz, diğer takipçilerimiz için de kolaylık olur :)

    YanıtlaSil
  3. Sağolasın.... Helvayı da en kısa zamanda deneyeceğim... :)

    YanıtlaSil
  4. nükhet kuzuoğlu20 Nisan 2012 23:53

    yaş maya kullanılabilirmi?

    YanıtlaSil
  5. ben daha önce hiç denemedim; olur mu bilemiyorum... kuru mayanız yoksa deneyebilirsiniz elbette, iyi sonuç verirse tarifi de değiştirebiliriz :)

    YanıtlaSil