27 Eylül 2011 Salı

Sakızlı Muhallebi

4 çorba kaşığı mısır nişastası
4 bardak yağsız süt
5 dolu çorba kaşığı toz tatlandırıcı
5-6 parça damla sakızı
7-8 damla Dr. Oetker vanilya aroması

HAZIRLANIŞI:

Çeyrek bardak kadar sütü kenara ayırdıktan sonra kalanını küçük bir tencereye koyup orta ateşte, ara sıra karıştırarak ısıtın. Bu arada bir kasede 4 kaşık mısır nişastasına ayırdığınız sütü ekleyin ve iyice karıştırarak homojen bir hale gelmesini sağlayın. Bir süre buzdolabında soğuttuğunuz damla sakızını havanda iyice ezerek toz haline getirin. Kaynamaya yaklaşan sütten 1 kaşık alıp mısır nişastasına dökerek nişastalı karışımı ılıştırın. Ardından ateşi azaltın, nişastayı yavaş yavaş tencereye dökün ve koyu bir kıvam elde edinceye dek durmadan, hızlı hızlı karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına yaklaşırken damla sakızını, tatlandırıcıyı ve aromayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Muhallebi gerekli kıvama geldiğinde altını kapatın, bir - iki dakika daha karıştırmaya devam edin ve çok fazla soğumadan önce cam kaselere bölüştürün. Ilındıktan sonra tatlılarınızı buzdolabında en az 5 saat soğutun, servis yapmadan önce de üstlerini toz tarçınla süsleyin.

saf protein ve sebze + protein günlerine uygundur.

2 yorum:

  1. Mısır nişastası dukan da serbest mi??

    YanıtlaSil
  2. evet, normalde mısır ve türevleri yasak, ama mısır nişastası birkaç kaşığı geçmediği sürece tolere edilen gıdalar arasında. atak evresi dışında her evrede tüketilebiliyor.

    YanıtlaSil